درباره لاستیک ماشین بیشتر بدانیم.

لاستیک ها در خودرو، مانند پا در انسان ها هستند و حرکت خودرو وابسته به وجود آن هاست. سالم بودن یا نبودن لاستیک ها تاثیر بسیار زیادی در عملکرد خودرو خواهد داشت. لاستیکهای فرسوده در حال حرکت و روی سطوح مرطوب چسبندگی کمتری دارند، به این معنی که در هوای بارانی دچار لغزش می شوند و در نتیجه فاصله ترمز نیز زیاد می شود. سیستم های کنترل چرخ و کنترل پایداری خودرو در هنگام فرسوده بودن آن ها کمتر کارایی دارند.

چگونه متوجه زمان تعویض شویم؟
اینکه چه زمانی لاستیک باید نو شود کاملا به شرایط نگهداری از خودرو بستگی دارد. ممکن است آن ها ها کاملا سالم به نظر برسند ولی از داخل دچار پوسیدگی شده باشند. این مورد در خودروهایی که کارکرد کمی دارند شایع تر است.
در هر حال ممکن است شما خودرویی را خریده باشید و طبیعتا از وضعیت نگهداری توسط مالک قبلی نیز اطلاعی نخواهید داشت. نشانه هایی برای تشخیص وضعیت وجود دارد که آن ها را با هم مرور می کنیم.
بسیاری از لاستیک ها دارای نشانگرهای پوسیدگی آج هستند. نشانگرهای پوسیدگی، برجستگی هایی هستند که در آج های اصلی شیارها قرار گرفته است. با فرسوده شدن لاستیک، این نشانگرها به وضوح قابل رویت هستند. در یک لاستیک جدید، به سختی می توانید آنها را در داخل شیارها مشاهده کنید.

نشانگر آج فرسوده تنها دلیل تعویض نیست. در صورت داشتن ترک، بریدگی، برآمدگی، سوراخ در سطح لاستیک یا هرگونه آسیب یا نقص دیگری که باعث نا امن بودن آن می شود، باید سریعا تعویض شوند.

آیا لاستیک ها تاریخ انقضا دارند؟
بله، حتی اگر آج در وضعیت خوبی باشد، لاستیک به مرور زمان پوسیده می شود. لاستیک های مختلف، عمر متفاوتی دارند. معمولا روی لاستیک های تولیدی، چهار رقم آخر شماره شناسه نشانگر هفته و سال تولید تایر است. به عنوان مثال، تایر موجود در تصاویر در هفته 34 (مرداد) سال 2008 تولید شده است. لاستیک های متنوع با اندازه های مختلف در بازار وجود دارند، سعی کنید از اندازه توصیه شده توسط کارخانه سازنده استفاده کنید.

لاستیک ها چه مدت دوام دارند؟
در یک اتومبیل معمولی، با توجه به کیفیت ساخت و نحوه استفاده معمولا از 40 تا 80 هزار کیلومتر کارایی دارند. البته دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود لاستیک زودتر فرسوده شود. این امر به ماشین، کیفیت تایر، اندازه، عادت رانندگی، مسیر استفاده روزمره و سایر عوامل بستگی دارد.
معمولا لاستیکها بین محورهای جلو و عقب تعویض می شوند می شوند تا ساییدگی یکسانی داشته باشند. امروزه بیشتر اتومبیل های موجود دارای پیشرانهی جلو هستند. بسیاری از خودروهای سواری SUV و کراس اوورها نیز بر روی چرخ محرک جلو ساخته شده اند. اجزای سنگین خودرو مانند موتور، گیربکس و باتری در قسمت جلو قرار می گیرد. در نتیجه لاستیک های جلو سریعتر از عقب فرسوده می شوند. چرخش دوره ای بین چرخ های عقب و جلو باعت می شود تا آن ها به صورت یکنواخت فرسوده شوند.

لاستیک ها را جدی بگیرید!
در نهایت، لاستیک ها نقش مهمی در ایمنی خودرو دارند. اگر خودروی شما در هنگام رسیدن به سرعت بالا، تکان های ریزی می زند، اگر هنگام ترمز گیری به سمتی کشیده می شوید، اگر ضربه شدید به جدول وارد کرده اید، اگر از پنچر شدن ناگهانی بیزارید، بهتر است هر چه سریع تر از وضعیت سلامتی لاستیک ها مطمئن شوید. بالانس بودن چرخ ها و تنظیم بودن باد لاستیک ها تاثیر بسیاری در عملکرد خودرو و کیفیت رانندگی دارد، پس از آن ها غافل نشوید.
*ترجمه شده از testingautos با کمی تغییرات.