علت ریپ زدن خودرو چیست؟

موتور خودرو باید بدون ایراد و صدای اضافی کار کند. اما اگر موتور خودرو به درستی کار نکند و صدای اضافی داشته باشد و یا موتور حین حرکت روشن و خاموش (پت پت کردن) شود. به اصطلاح می گویند خودرو ریپ می زند که یکی از رایج ترین ایراد ها می باشد که می تواند با اقداماتی ساده تا حدودی از این اتفاقات جلوگیری کرد . در این مقاله سعی می کنم تا ایرادات ریپ زدن را مورد بررسی قرار دهیم و با رعایت این اصول خودرو شما از ریپ زدن در امان خواهد بود با ما همراه باشید.
علت ریپ زدن خودرو چیست؟
ریپ زدن خودرو به دلایل مختلفی می تواند باشد اما در این مقاله به چند ایراد مهم و شایع مورد بررسی قرار می دهیم.
1– سیستم برق رسانی
سیستم برق خودرو یکی از مهم ترین سیستم های خودرو بوده که شامل وایر شمع کوئل دلکو و.. می باشد.
یکی از شایع ترین دلایل ریپ زدن خودرو شمع ها می باشد که وظیفه شمع ها ایجاد جرقه برای احتراق درون سیلندر است در صورت درست کار نکردن شمع ( جرقه ضعیف) باعث می شود که سوخت درون سیلندر به صورت خام بسوزد و خودرو در حرکت شتاب قبل را ندارد و کم می آورد که دلیلی شایع برای ریپ زدن خودرو است. برای جلوگیری از این امر شمع ها را هر چند وقت یکبار بازبینی کنید و تقریبا هر 30 هزار کیلومتر در صورت لزوم آن هار ا تعویض کنید و هنگام جا انداختن شمع این کار را به درستی انجام دهید.

فرسوده بودن وایر ها و عدم اتصال صحیح وایر نیز باعث برق دزدی در خودرو می شود و سیستم برق خودرو دچار مشکل می شود و خودرو شما در اول صبح ریپ می زند.
تنظیم نبودن دلکو (شل بودن و اتصال صحیح و… ) نیز یکی دیگر از ایرادات است در صورت لزوم دلکو را تمیز و محکم ببندید و ایراد را بر طرف کنید
2- عدم سوخت رسانی کافی

یکی دیگر از دلایل ریپ زدن خودرو کمبود بنزین در باک می باشد به محض ریپ زدن خودرو میزان بنزین در باک را چک کنید. چرا که بانک بنزین دارای رسوباتی است که با ورود به محفظه خودرو دچار بروز مشکلاتی می شود.
گاهی کثیف بودن پمپ بنزین خودرو باعث می شود تا این مواد به داخل سیلندر بیایند و سوخت به اندازه کافی یا با ناخالصی به سیلندر برسد و احتراق به درستی اتفاق نیوفتد در نتیجه خودرو شما ریپ می زند.
اگر آب به هر دلیلی وارد باک خودرو شود و مخلوط آب بنزین به موتور برسد موتور با مشکلاتی روبرو خواهد شد که یکی از این ایرادات ریپ زدن خودرو است. پس بعد از هر بار باز کردن درب باک آن را به درستی ببندید تا آب باران وارد باک نشود.
مسیر سوخت رسانی را چک کنید و گرفتگی ها را برطرف کنید تا سوخت به درستی به محفظه احتراق برسد.
3- عیب در سنسور هوای خودرو
در صورتی که سنسورهوا دارای نقص باشد هوای مناسب و کافی به موتور نمیرساند و احتراق به درستی انجام نمی شود پس حواستان به این سنسور و ورودی هوا نیز باشد.
4- انژکتور ها
کثیف بودن سیستم انژکتور درخودرو می تواند باعث این ایراد شود که با شستشوی منظم و دوره ایی سوزن انزکتور از این ایراد جلوگیری کنیم

در نهایت تنظیم موتور
تنظیم نبودن موتور خودرو می تواند ایراداتی حین رانندگی برای ما پیش بیاورد که رایج ترین آن ریپ زدن خودرو است می توان گفت درست کار نکردن موتور، عدم سوخت رسانی مناسب و هوا ، سیستم برق، کامپیوتر خودرو(ECU) و سنسور های مربوطه (مانند سنسور سوخت یا اکسیژن ) دریچه گاز گرفتگی مسیر دود و….. به درستی کار نمی کند پس با توجه به کارکرد موتور خودرو را هر چند وقت یکبار تنظیم و بررسی کنید.
هنگام ریپ زدن خودرو چه کنیم؟
اگر در حین حرکت و یا روشن کردن خودرو موتور شروع به لرزش و ریپ زدن کرد ابتدا میزان سوخت در باک را بررسی کنید اگر سوخت به اندازه کافی بود این بار نوبت به سیستم برق است مانند اتصال شمع و وایر و دلکو پس از بررسی این موارد اگر تخصص کافی در مورد تعمیر خودرو ندارید با سرعت مطمئنه به سمت یک تعمیرگاه مجاز حرکت کنید و سعی کنید در مسیر به آرامی حرکت کنید تا به تعمیرگاه مورد نظر برسید و ایراد خودرو را بررسی و بر طرف کنید.

کارهایی که برای جلوگیری از ریپ زدن باید انجام بدهید.
1- شمع ها وایر و دلکو (سیستم برق رسانی ) را هر 30 هزار کیلومتر بررسی کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
2- خودرو خود را به صورت دوره ایی تنظیم کنید.
3- انژکتور را بعد از مدتی کارکرد خودرو آن را بررسی کنید و شستشو دهید ( این کار را می توانید به یک تعمیر کار با تجربه بسپارید ).
4- تعویض به موقع فیلتر های روغن و هوا
اگر شما هم جزو افرادی هستید به روغن موتور خدرو اهمیت نمی دهید مقاله علت کم شدن روغن موتور را بخوانید.