عادت های اشتباه رانندگی – 1

بسیاری از رفتارهایی که در ماشین انجام می دهیم، ناشی از عادت های اشتباه رانندگی است که شاید در ناخودآگاه ما به صورت غلط نهادینه شده باشد و باید هر چه سریع تر آن ها را اصلاح کنیم. در این سری مطالب با برخی از این عادت ها آشنا خواهیم شد.
راهنما نزدن

شاید اولین اشتباه رانندگی عدم استفاده درست از راهنما است. برای یک رانندگی درست و بدون دردسر شما نیاز دارید با رانندگان دیگر ارتباط برقرار کنید. این که یک نفر ناگهان مسیر خود را به سمت خودروی شما تغییر داده یا حرکت غیر منتظره ای انجام دهد علاوه بر بر هم زدن تمرکز و حواس شما و دیگر راننده ها، بسیار خطرناک است و کسی نیست که از این حرکت خوشش آید. همه دلیل استفاده از چراغ راهنما این است که رانندگان دیگر را از تصمیمات خود باخبر کنید و به آن ها هشدار دهید. هیچکدام از ما قدرت ذهن خوانی نداریم و نمی توانیم از تصمیمات دیگران باخبر باشیم پس باید از راهنما استفاده کنیم. وقتی با چراغ راهنما اطرافیان خود را از اینکه قصد تغییر جهت دارید آگاه می کنید، به آنها این فرصت را می دهید تا فاصله خود با خودروی شما را به درستی تنظیم کنند. این را هم توجه داشته باشید که چراغ راهنما چراغ جادویی نیست که همه خودروها بلافاصله کنار بروند، از آینه ها وضعیت اطراف خود را بررسی کنید و سپس اقدام به تغییر جهت کنید.
چراغ زرد راهنمایی

همانطور که در کتاب آیین نامه هم خواندید، چراغ زرد در چراغ راهنمایی چهارراه ها بعد از چراغ سبز روشن شده و هشدار چراغ قرمز را به شما می دهد. در این حالت باید با رعایت نکات ایمنی و بررسی شرایط اقدام به توقف کنید نه اینکه سرعت خود را بیشتر کرده تا از چهارراه عبور کنید، بعضی موارد خودروی روبرو زودتر از اینکه چراغ سبز شود شروع به حرکت کرده و حادثه رخ می دهد.
استفاده از تلفن همراه

تلفنهای همراه امروزه به وسایل اصلی ارتباطات، سرگرمی و کار تبدیل شده و توجه ما از خیلی چیزهای ضروری دیگر از بین رفته است. فرقی نمی کند تلفن شما زنگ بخورد یا درحال پیامک دادن باشید، شاید در حال تنظیم موسیقی مورد علاقه هستید یا شاید هم دارید فیلمی ضبط می کنید تا در شبکه های اجتماعی به نمایش بگذارید. اما در حال رانندگی کاری به غیر از رانندگی انجام می دهید و حواس شما جای دیگری است پس نمی توانید تمرکز کنید. باید در نظر داشته باشید که عکس العمل در برخی شرایط باید به صورت آنی اتفاق بیفتد در صورتی که تمرکز کردن شما از تلفن همراه به رانندگی زمان بر خواهد بود.
نبستن کمربند ایمنی

یکی دیگر از عادت های اشتباه رانندگی عدم توجه به بستن کمربند ایمنی است. بعد از گذشت سال ها از فعالیتهای آگاهی بخشی عمومی در سراسر دنیا، قوانین زیادی مبتنی بر ایمنی تصویب شده و مطالعات بی شماری انجام شده که نشان داده است بستن کمربند ایمنی می تواند احتمال آسیب دیدگی شدید در اثر برخورد را تقریبا تا 80 درصد کاهش دهد. جمله معروف حادثه خبر نمی کند هم به ما یادآور می شود که حتی برای مسیرهای خیلی کوتاه هم از بستن آن غافل نشویم.
چهار راهنما (فلاشر)

دکمه فلاشر دکمه جادویی نیست! نباید فکر کنید که می نوانید در اتوبان دنده عقب بگیرید و با روشن کردن فلاشر خود را از گزند هر حادثه ای در امان بدانید. نمی توانید با روشن کردن این دکمه وسط خیابان خودروی خود را پارک کرده و به کارهای خود برسید. این حق را نباید به خود بدهید که با روشن کردن فلاشر می توانید خیابان را بند آورده تا به دنبال ماشین عروس حرکت کنید و کاروان راه بیندازید!
دکمه جادویی وجود ندارد! می توانید از این دکمه برای هشدار دادن به سایر رانندگان در زمانی که دچار حادثه شده اید و خودروی شما در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است یا زمانی که در حال حرکت ناچار به کاهش سرعت شدید یا توقف به دلایلی مانند وجود ترافیک در روبرو می شوید برای آگاهی دادن به راننده ی خودروها عقبی از این دکمه استفاده کنید.
خواندن مطلب عادت های اشتباه رانندگی-2 را هم از دست ندهید.