ترمز ABS چگونه عمل می کند؟

صنعت خودرو نیز همانند دیگر صنایع از پیشرفت تکنولوژی عقب نمانده است. در این سال های اخیر پیشرفت در صنعت خودرو سازی سرعتی چشم گیری داشته است. یکی از این تکنولوژی ها ترمز ضد قفل و یا سیستم ABS است که خوشبختانه چند سالی است خودرو های تولید داخل نیز به این سیستم مجهز شده اند و ترمز های ضعیف خودرو های قدیمی، تولیدات داخل تا حدودی بهبود پیدا کرده است. شاید شما هم درباره سیستم ترمز َضد قفل یا ABS از رانندگان و دیگر افراد شنیده باشید و به این تکنولوژی ایراداتی وارد می کنند و حتی گاها افرادی این سیستم در خودرو خود از کار می اندازند. در این مقاله که برای شما گردآوری کردیم سعی داریم تا شما را با سیستم ترمز َضد قفل یا ABS آشنا سازیم.

ترمز ضد قفل یا ترمز ABS
توقف در جاده های لغزنده و برفی برای همه رانندگان کاری بسیار دشوار است چرا که شما با ترمز های عادی به محض فشار دادن پدال ترمز چهار چرخ به صورت همزمان قفل می کند و اصطکاک بین سطح جاده و لاستیک باعث لیز خوردن خودرو در جاده می شود و حتی گاها می تواند باعث خساراتی جبران ناپذیر شود.
برای کنترل خودرو در زمان بحران (عمل نکردن ترمز) توصیه می کنم مقاله “هنگام عمل نکردن ترمز خودرو در حین حرکت” را مطالعه کنید تا بتوانید در این زمان عملکرد بهتری داشته باشید.

نحوه عملکرد سیستم ABS
در ترمز های عادی هنگام فشردن ناگهانی پدال ترمز چهار چرخ خودرو بصورت همزمان کنترل می شود و لنت ها با دیسک چرخ درگیر می شوند و باعث ایجاد خط ترمز خواهد شد و در جاده های لغزنده با فشردن پدال ترمز لاستیک ها قفل شده و خودرو از مسیر خود منحرف می شود.
سیستم ای بی اس ترمز بصورت منظم و پشت سر هم در حدود 15 بار در یک ثانیه به لنت و دیسک ها نیروی ترمز را اعمال می کند در سیستم ABS چرخ های خودرو به حسگر ها و سنسور هایی متصل هستند که ترمز را کنترل می کنند.
اجزای سیستم ترمز ABS
سیستم ABS از سنسور های سرعت و سوپاپ ها، پمپ و کنترل کننده تشکیل شده است.
سنسور های سرعت در نزدیکی چرخ ها قرار دارند و هر گونه کاهش سرعت نا گهانی را به کنترل کننده گزارش می دهند در این میان درون هر لوله روغن ترمز یک سوپاپ وجود دارد که بسته به سیستم ترمز باز و بسته می شوند. بعد کاهش فشار توسط سوپاپ ترمز نیاز به افزایش نیرو وجود دارد که توسط پمپ انجام می شود.
کنترل کننده درواقع رایانه ایی است که هرگونه اطلاعات ارسالی از سوی سیستم و نظارت بر روی دستور العمل ها را دارد.

بودن یا نبودن سیستم ABS
با توجه به مقاله ایی که برای شما گرد آوری کریم شما آشنایی نسبی با این سیستم پیدا کردید و با توجه به این که ترمز های قدیمی با ترمز گرفتن چرخ ها قفلمی شود و گاها باعث خط ترمز طولانی و تصادفات ناگواری خواهد بود در کل بودن و فعال نگه داشتن این سیستم در خودرو به مراتب بهتر از نبودن آن است. بعضی از رانندگان این سیستم را خود غیر فعال می کنند.در انتها برای شما یک ویدیو کوتاه از نحوه عملکرد سیستم ترمز ضد قفل و در مقایسه با ترمز های عادی تهیه کرده ایم.