علت لاستیک سایی چیست؟

لاستیک ها به عنوان یکی از اجزای مهم خودرو به حساب می آیند و لاستیک مستقیما با سطح جاده در تماس هستند درصورت فرسوده بودن اگر درحین حرکت بترکند منجر به اتفاقات ناگواری مثل چپ شدن خودرو می شوند. لاستیک سایی یا لاستیک سابی وضعیت سیستم جلو بندی را به ما نشان می دهند. لاستیک سایی دلایل مختلف دارند که در این مقاله سعی میکنیم به مهم ترین و شایع ترین آنها اشاره کنیم.
باد لاستیک ها

در صورت تنظیم نبودن باد لاستیک ها پر باد یا کم باد بودن لاستیک سایی در خودرو اتفاق می افتد که با تنظیم به موقع و دوره ایی باد لاستیک این امر اتفاق نخواهد افتاد. در صورت پر باد بودن بیشتر اصطکاک لاستیک با جاده در وسط اتفاق خواهد افتاد و ساییدگی در وسط لاستیک رخ می دهد و در صورت کم بودن باد لاستیک در کناره لاستیک سایی رخ خواهد داد.
زاویه قرار گیری چرخ ها

زاویه قرار گیری چرخ ها در خودرو مهم است و هدف از تنظیم قرار گیری بار یکسان بر روی هر یک از چرخ ها است. برای هم راستایی و تنظیم چرخ های خودرو سه نوع تنظیم وجود دارد: زوایای کمبر، کستر و تفارب و تنافر (toe out و toe in ) چرخ
کمبر وکستر به معنی این است لاستیک به طرف داخل و یا خارج خم باشد. که در صورت تنظیم نبودن فرمان سفت می شود.

در صورت تنظیم نبودن این زوایا لاستیک سابی رخ می دهد و آسیب به سیستم جلو بندی (طبق و سیبک و..) وارد خواهد کرد
فنر بندی
فنر ها با گرفتن موج و ضربه های وارده از طرف جاده به خودرو باعث لذت بخش بودن رانندگی خواهند شد فنر ها از قطعات مختلفی تشکیل شده اند از جمله میله تعادل موج گیر طبق بوش چرخ و… در صورت هم راستا نبودن این قطعات باعث لاستیک سایی خواهند شد.
بالانس بودن چرخ ها

چرخها نیز باید کاملا بالانس باشند و رینگ خودرو تاب نداشته باشد و وزن لاستیک و رینگ به طور مساوی تقسیم شده باشد که بالانس نبودن چرخ ها باعث بروز لاستیک سایی می شوند اگر فرمان خودرو شما لرزش دارد یکی از چرخ های جلو از بالانس در آمده و اگر خودرو لرزش دارد چرخ های عقب از بالانس در آمده است که با مراجعه به آپاراتی این مشکل به راحتی قابل حل است.
جلوبندی
جلوبندی هر خودرو از جمله سیستم هایی است که مستقیم با لاستیک ها در ارتباط است از جمله فنر سیبک طبق بوش و.. است. خرابی هر کدام از این قطعات باعث لاستیک سایی خواهد شد. هرگاه صدای اضافی از جلوی خودرو شنیدید حتما به یک تعمیرگاه جلوبندی مراجعه کنید.
جابجایی دوره ایی منظم لاستیک
لاستیک ها را به صورت یک الگو (چرخشی ضربدری و..) در حدود هر 10 هزار کیلومتر جابجا کنید.

بازدید لاستیک ها
لاستیک ها را به صورت منظم بازدید در صورت وجود مشکل لاستیک سایی یا فرسوده شدن ضربه دیدن و… آن را حل کنید.
تنظیم نبودن فرمان
اگر خودرو شما حین حرکت فرمان به یک طرف کشیده می شود آن را تنظیم کنید.
اگر قصد دپو و نگهداری لاستیک را دارید در جای مناسب و دور از تغییرات دمایی زیاد و نور مستقیم خورشید باشد.
موارد گفته شده از جمله مواردی هستند که باعث می شود که در خودرو شما لاستیک سایی به وجود بیایید و موجب خرابی و از کار افتادن لاستیک شود که اگراین اتفاق در حرکت باشد می تواند باعث چپ شدن خودرو شود. درمورد لاستیک خودرو بیشتر بدانید.