نحوه شرکت در کلاس توشهری

مراحل دریافت گواهینامه رانندگی – شرکت در کلاس عملی (تو شهری)

بعد از پشت سر گذاشتن کلاس های عملی نوبت آن می رسد که پشت فرمان ماشین نشسته و کلاس های عملی خود را آغاز کنید. این بار قرار است هر آنچه که خوانده و شنیده اید به صورت عملی انجام دهید و رانندگی را تجربه کنید.
معمولا در جلسه ی اول مربی سوالاتی مانند تجربه های قبلی از رانندگی و میزان آشنایی با خودرو از شما می پرسد که بهتر است صادقانه به آن ها پاسخ دهید تا مربی اطلاعات کاملی درباره شما داشته باشد و بتواند بهتر آموزش دهد.

در جلسه اول ممکن است کمی نگرانی و دلهره داشته باشید که طبیعی است و به مرور زمان برای شما کاری عادی و روزمره خواهد شد. پس بهتر است تمام حواس خود را جمع کنید و نگرانی نداشته باشید. مربی، آینه، کلاچ و ترمز جداگانه دارد و کاملا رفتار شما را زیر نیز نظر خواهد داشت و در مواقع لازم کنترل خودرو را در اختیار می گیرد ولی باید توجه داشته باشید که راننده اصلی خودتان هستید و همه چیز به شما بستگی خواهد داشت.

در هر جایی سوالی پیدا کردید از مربی خود بپرسید، نگران نباشید! کسی شما را به خاطر اطلاعات کم مورد تمسخر قرار نمی دهد.
همیشه قبل از شروع حرکت باید چند مورد را به صورت دقیق رعایت کنید: تنظیم صندلی، بستن کمربند ایمنی، تنظیم آینه ها، خلاص کردن دنده، سپس روشن کردن ماشین و نگاه به آینه، پایین آوردن ترمز دستی و شروع حرکت.
می توانید از سرواژه کصادرات برای به خاطر سپردن این موارد استفاده کنید.
(ک:کمربند – ص:صندلی – ا:آینه ها – د:دنده – ر:روشن کردن – ا:نگاه به آینه ها – ت:ترمز دستی)

هنگامی که در حال رانندگی هستید به توصیه ها و نکات مربی خود گوش کنید و سعی کنید از مواردی که تمرکز شما را به هم می زند مانند تلفن همراه یا رادیو ضبط دوری کنید. از سرعت پایین خود در حرکت نگران نباشید. خودروهای آموزش رانندگی با علائم مخصوص کاملا مشخص هستند و تمامی رانندگان خودروهای دیگر وظیفه دارند موارد لازم را برای احتیاط رعایت کنند. اگر خودروهای دیگر با حرکاتی مانند بوق زدن وکارهای دیگر سعی کردند تمرکز شما را برهم بزنند ضمن حفظ آرامش و خونسردی توجهی نکرده و در صورت نیاز به مربی خود اطلاع دهید.

سعی کنید در هنگام رانندگی تمام قوانینی که در کتاب خواندید را رعایت کنید، هنگام تغییر مسیر و گردش به چپ و راست راهنما بزنید، از تلفن همراه استفاده نکنید، به صورت ناگهانی ترمز نکنید، می دانید که اجسام از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیک تر هستند پس فاصله ایمنی را رعایت کنید. توجه داشته باشید مربی شما نیز موظف به رعایت قوانین می باشد و حق صحبت کردن با تلفن همراه، خوردن و آشامیدن یا سیگار کشیدن را ندارد و در صورت لزوم به صورت مودبانه به ایشان تذکر دهید.

در هنگام انجام دادن پارک دوبله یا دنده عقب گرفتن برای دفعات اولیه به دلیل تازه کار بودن ممکن است نتوانید ابعاد خودرو را به صورت دقیق تشخیص دهید که این مشکل با تمرین کردن به دست می آید پس نگران نباشید.

در صورتی که قبلا تجربه رانندگی را داشته باشید ممکن است بعضی حرف های مربی از نظر شما اشتباه باشد. در این موارد ضمن احترام به نظر مربی (جدا از اینکه درست یا اشتباه هست) به حرف ایشان توجه کرده و از ایجاد بحث جلوگیری کنید.
ممکن است با توجه به شرایط کاری و اتفاقاتی که در هنگام رانندگی رخ می دهد، مربی از دست شما عصبانی شده و حتی با تندی با شما صحبت کند، در این مواقع نیز ضمن حفظ خونسردی و آرامش خود از به وجود آمدن تنش جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که در هر صورت باید احترام مربی را رعایت کرد و برای آزمون عملی پایانی نیز به توصیه های ایشان نیاز خواهید داشت.

در آخر بدانید که تنها راه قبولی در آزمون عملی و طی کردن مراحل دریافت گواهینامه رانندگی و همچنین موفقیت در رانندگی فقط و فقط تمرین است. با تمرین در کنار مربی مهارت های خود را بالا برده و هر زمان که مطمئن شدید برای امتحان آماده هستید در امتحان شرکت کنید. در صورتی که نیاز به جلسات بیشتری برای تمرین دارید با هماهنگی مربی و آموزشگاه در جلسات بیشتری تمرین کنید تا در امتحان موفق شوید. پیشنهاد میکنیم مطلب روز امتحان را مطالعه کنید و از دست ندهید.
شما چه خاطره ای از کلاس عملی خود دارید؟ چه نکاتی را پیشنهاد می کنید؟ در قسمت نظرات بنویسید.