نشانه های زمان تعویض واسکازین را بدانیم

همانطور که می دانید روغن ها برای روان کاری بین قطعات مختلف خودرو استفاده می شوند یکی از این قطعات که حساسیت خاصی دارد گیربکس است. دراین مقاله سعی می کنیم تا اطلاعاتی از واسکازین از نشانه های زمان تعویض تا چرا یی تعویض آن در اختیار شما بگذاریم.
واسکازین یا روغن گیربکس چیست؟

روغن گیربکس یا واسکازین یک مایع روان کاری بین چرخ دنده های جعبه دنده است و این کار رادر زمان تعویض دنده ها راحت تر می کند. روغن های گیربکس عمدتا به دو بخش گیربکس های اتوماتیک و گیر بکس دستی تقسیم می شوند که هر کدام روغن مخصوص به خود را دارند در گیربکس های اتوماتیک این روغن وظیفه خنک کردن وانتقال نیرو را نیز دارد.
روغن گیربکس های اتوماتیک با عنوان (ATF ( Automatic transmission Fluid
روغن گیربکس های دستی با عنوان (MTF (Manual transmission Fluid
زمان تعویض واسکازین
تعویض واسکازین نیز همانند دیگر روغن ها مصرفی در خودرو ضرروی است. زمان تعویض واسکازین نیز بستگی به گیربکس شما و کیفت واسکازین استفاده شده و شرایط رانندگی شما دارد که در شهر های پر ترافیک باید زود تر از موعد تعویض شود اما عمدتا بین 50 تا 100 هزار کیلومتر است.
چک کردن واسکازین

روغن گیربکس را نیز هر چند وقت یکبار بررسی کنید تا در صورت کم شدن یا فرسوده شدن آن را تعویض کنید. این کار را می توانید هنگام تعویض روغن موتور از تعمیرکار خود بخواهید و چند دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد.
روغن های گیربکس نمی سوزد احتمال کم شدن این روغن نشتی است. روغن گیربکس کارایی خودر از می دهید و باعث خرابی قطعات داخل گیربکس می شود.
نشانه های خرابی ویا کم شدن واسکازین
گیربکس خودرو شما با داشتن هر کدام از این نشانه ها باید بررسی شود حال فرقی نمی کند که از زمان تعویض واسکازین چقدر می گذرد.
1-گیربکس با صدا کار می کند چه خودرو در حالت ایستاده باشد یا در حرکت اگر صدای غیر معمول به گوشتان می رسد حتما سطح روغن گیربکس را بازبینی کنید.
2- مشکل در تعویض دنده ها در حین حرکت و سخت جا رفتن دنده برای شروع به حرکت و در رفتن دنده نیز یکی از رایج ترین نشانه های کم شدن یا کم شدن کارایی واسکازین است.
3- یکی دیگر از نشانه های بارز این مشکل نشتی واسکازین از زیر خودرو است که روغنی قرمز و با بویی شبیه به بوی نفت نشانه از نشتی واسکازین و کم شدن سطح آن در گیربکس است. اگر زمان تعویض باشد دیگر رنگ قرمز نخواهد داشت.

این چند مورد جزو عمده ترین موارد از نشانه های کم یا خراب شدن واسکازین است پس در صورت این موارد حتما به یک تعمیرگاه مراجعه کنید.
سخن آخر در نهایت این مورد را متذکر شوم که خیلی از افراد که اصلا تو جهی به واسکازین ندارند این بی توجهی در نهایت باعث پرداخت هزینه های بسیاری برای تعمیر و خرید قطعات می شود پس اگر می خواهید از این هزینه ها جلوگیری کنید به موقع و حتی گاها زود تر از موعد مقرر نسبت به تعویض واسکازین اقدام کنید و هر از چند گاهی واسکازین را مورد باز بینی قرار دهید.
اگر می خواهید اطلاعات کافی درمورد روغن ترمز بدست آورید روی لینک آبی کلیک کند