نشانه های تعویض صفحه کلاج

در این مقاله سعی می کنیم تا زمان تعویض کلاج و عواملی که باعث می شود صفحه کلاج شما زود تر تعویض شود را بررسی کنیم. سیستم انتقال خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که یکی از این سیستم ها کلاج است. دیسک و صفحه با هر بار فشار دادن کلاج در گیر می شود تا دنده را تعویض کنید و یا سرعت خود را کاهش دهید و در نهایت متوقف شوید. می توان گفت وظیفه این قطعه قدرت ایجاد شده توسط پیستون که توسط میلنگ به حرکت دورانی تبدیل شده را به جعبه دنده انتقال دهد.
زمان تعویض صفحه کلاج
در تمامی خودرو ها زمان بین 50 تا 60 هزار کیلومتر را برای تعویض صفحه کلاج توصیه می کنند اما این عدد می تواند تغییر کند بیشتر و یا حتی کمتر از این مقدار باشد که به عواملی وابسته است از جمله شهر محل زندگی شما اگر شما بیشتر اوقات در ترافیک هستید و دائما با کلاج درگیر هستید این عدد می تواند کمتر باشد و اگر بیشتر درجاده های بیرون شهر هستید این عدد می تواند بیشتر از این مقدار باشد و عواملی دیگر همچون استراحت پا بر روی پدال کلاج فشار در سر بالایی این عدد را می تواند تغییر دهد.
چگونه متوجه شویم که زمان تعویض صفحه کلاج رسیده است؟

1- یکی از راه های تشخیص تمام شدن صفحه کلاج این است که خودرو را در دنده 2 قرار دهید و شروع به حرکت کنید اگر خودرو شما خاموش نشود و به حرکت ادامه بدهد باید آن را تعویض کنید ولی اگر خودرو خاموش شود نیازی به تعویض این قطعه نیست.
2- نشانه دیگر کشش در سر بالایی هاست اگر خودرو شما در سر بالایی دچار افت و خودرو کشش کافی را ندارد زمان تعویض صفحه کلاج است.
3- راه دیگر تشخیص این امر این است که خودرو را در سرعت بین 20 تا 30 کیلومتر بر ساعت در دنده 4 قرار داده و پا را تا انتها بر روی پدال گاز فشار دهید اگر خموتور خودرو به صدا افتاد و مشکلی در شتاب گرفتن نداشت صفحه کلاج شما نیازی به تعویض ندارد امه اگر به طور ناگهانی شتاب گرفت نیاز مند تعویض صفحه کلاج است. (پرش نیز میتواند داشته باشد)
4- دنده 1 و عقب به سختی جا می رود اما این نشانه دیگری از نبود واسکازین است
از واسکازین خودرو غافل نشوید و مقاله نشانه های زمان تعویض واسکازین را مطالعه کنید.
5- اگر خودرو شما گاز می خورد ولی شتاب کافی را ندارید یکی دیگر از نشانه های تمام شدن صفحه کلاج می تواند باشد.
عواملی که باعث اصطحلاک صفحه کلاج می شود
شتاب زیاد
شتاب گیری ناگهانی (تیکاف) و زیاد باعث اصطحلاک صفحه کلاج می شود.

استرحت پا بر روی پدال

استراحت دان پا بر روی پدال کلاج نیز باعث درگیر شدن این قطعه حیاتی و زود تمام شدن این قطعه می شود.
اضافه بار

حر خودرو توانایی حمل وزن مشخصی از افراد و یا وسایل است و اضافه سرنشین و یا سنگین کردن خودرو بر تمامی قطعات نتیجه مخربی دارد. اضافه بار یا سرنشین تاثیراتی مخربی بر این قطعه حیاتی دارد.
فشار آوردن به خودرو
همه خودرو ها در شرایط مختلف جاده ایی قرار می گیرند که حرکت با دنده مناسب در این زمان بسیار اهمیت دارد. در سربالایی ها با دنده مناسب حرکت کنید تا به موتور و صفحه کلاج فشار وارد نکنید.