چطور ترس و استرس رانندگی را مدیریت کنیم؟

مدیریت استرس
زمانی که شما در آزمون های رانندگی قبول و موفق به دریافت گواهینامه می شوید، نوبت آن می رسد که در شهر رانندگی کنید. افراد به دلایل مختلفی مانند نیاز شخصی، کسب یک مهارت جدید، علاقه مندی یا حتی از روی بیکاری اقدام به دریافت گواهینامه رانندگی می کنند.
این مطلب را همیشه باید در نظر داشته باشید که در دنیای امروز، رانندگی یک مهارت مورد نیاز برای زندگی است و اگر رانندگی بلد نباشید، به مشکل خواهید خورد. پس حتی اگر علاقه مند نیستید، سعی در یادگیری آن داشته باشید.
افراد زیادی هم آقا و هم خانم، بعد از اینکه گواهینامه را دریافت کردند، از رانندگی در شهر واهمه دارند و تا مدت ها رانندگی نمی کنند. در صورتی که این استرس کاملا طبیعی است و با هر دفعه رانندگی کمتر خواهد شد. در این مطلب برخی از اتفاقات رایج را بررسی می کنیم و با مدیریت استرس رانندگی آشنا می شویم.

ترس از اتفاقات مختلف
این که در زمان رانندگی اتفاقاتی مانند تصادف، پنچر شدن چرخ، خرابی ماشین و … به وجود آید، حتی برای حرفه ای ترین رانندگان امری اجتناب ناپذیر است. ولی با مهارت خود می توانید این اتفاقات را مدیریت و کنترل کنید. مقالات آموزشی مرتبط در گواهینامه پلاس را کامل مطالعه کنید تا در شرایط مختلف آگاهی لازم را داشته باشید.
ترس از قضاوت افراد
مشکل دیگری بسیاری از افراد به خصوص خانم ها درگیر آن هستند، ترس از بوق زدن یا اعتراض راننده های دیگر است. متاسفانه مردم کشور ما در رانندگی از صبر و تحمل کمی برخوردار هستند و این مشکل از سمت شما نیست. رانندگان تازه وارد به دلیل اینکه تجربه ی کمتری دارند و موارد احتیاطی و ایمنی را بیشتر رعایت می کنند، گاهی وقت ها مورد انتقاد رانندگان کم تحمل و بی فرهنگ دیگر شده و مورد اعتراض قرار می گیرند. شما نباید تحت تاثیر آن ها قرار بگیرید. بی توجهی کنید و به راه خود ادامه دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه این مشکلات هست و نشان دهنده فرهنگ رانندگی کشور ماست. اگر چه در این سال ها رفتار مردم در رانندگی بهتر شده ولی همچنان نمی توان گفت در وضعیت قابل قبولی قرار داریم.

ترس از ناتوانی در کنترل ماشین
یکی از مشکلاتی که افراد با آن روبرو هستند، نداشتن اعتماد به نفس لازم در رانندگی است. در نظر داشته باشید زمانی که شما آزمون های لازم را قبول شده و گواهینامه رانندگی را دریافت می کنید، توانایی استفاده و کنترل وسیله نقلیه را دارید. پس ترس از خاموش کردن ماشین، پیدا نکردن جای پارک، عدم توانایی در پارک کردن، دور زدن در میدان ها، گیر کردن در ترافیک و…. را نداشته باشید.
مشکلات دیگر
اگر این ترس شما همچنان وجود دارد و نمی توانید آن را کنترل کنید، راهکارهای مدیریت استرس را از منابع مختلف خوانده و به آن ها عمل کنید.
ببینید در چه شرایطی آرامش بیشتری دارید. اگر نیاز دارید تا فردی کنار شما نشسته تا اطمینان خاطری برایتان باشد، از او بخواهید تا مدتی کنار شما باشد.
اگر لک و کثیفی های روی شیشه ها شما را آزار می دهد، آن ها را قبل حرکت تمیز کنید.
آهنگ های مورد علاقه خود را پخش کنید یا اگر روشن بودن سیستم صوتی باعث برهم زدن تمرکز شما می شود، آن را خاموش کنید.
کمی زودتر حالت معمول شروع به حرکت کنید تا وقت کافی برای رسیدن داشته باشید. این کار استرس رانندگی شما را تا حدی کاهش می دهد.
ابتدا در ساعت خلوتی تمرین کنید تا نگرانی کمتری داشته باشید.
در بسیاری از موارد ترس اطرافیانی که کنار شما می نشینند بیشتر از شماست و این استرس رانندگی شما را بیشتر خواهد کرد. از آن ها بخواهید آرامش خود را حفظ کنند تا مشکلی به وجود نیاید.
صندلی را بیش از جلو نکشید! این کار اشتباهی است. از کفش های مناسب استفاده کنید. پوتین، کفش پاشنه بلند، صندل و… ممکن است تسلط شما را کمتر کند.
بعضی از افراد نیز بعد از وقوع یک اتفاق مانند خراب شدن ماشین یا تصادف، از رانندگی هراس پیدا می کنند. این نکته را به یاد داشته باشید که آیا همیشه ماشین خراب می شود؟ آیا همیشه قرار است تصادف کنیم؟ اگر این چنین بود که سنگ روی سنگ بند نمی شد. پس نگرانی نداشته باشید و با تمرین بیشتر مهارت خود را افزایش دهید.
در آخر بدانید شروع هر کار جدید با چالش ها و مشکلاتی همراه خواهد بود. پس نگران نباشید. با تمرین و تکرار این مهارت را نیز به خوبی یاد می گیرید و سال ها با آرامش خاطر رانندگی می کنید!